PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

HODZINOFKA - už tento víkend

» Návrat

Uverejnenil: 15.5.2015 13:42
Autor: Patrik Pollak, nick: flyin_Slovak 
Počet zobrazení: 1432

Po úspešných pretekoch, ktoré sa SAW v spolupráci so surfclubom Domaša a Akademikom TU už tento rok v podarilo absolvovať by sme chceli tentokrát urobiť krok smerom k „freeridovej obci“ windsurfistov. Zámerom je obnoviť, resp. na Slovensku vlastne len začať, tradíciu tzv. ONE HOUR CLASSIC. Teda ako sa u nás na východe hovorí: „Zrobime hodzinofku“.

Prečo Hodzinofka: Najmä preto, že trvá hodinu nielen začiatočníkovi, lokálnemu bohatierovi, ale aj Robinsonovi Nashovi. Je to proste pretek, kedy si na slalomovej trati s dvoma bójkami môže zapretekať každý s každým. Zámerom nieje dokazovať si kto investuje to materiálu viac peňazí a príde na pretek s prívesom plným výstroja za desaťtisíce eur, aby dokázal a ukázal že na to má. Zámerom je stretnúť sa, podstúpiť výzvu a pokrúžiť si hodinku po trati. Nie preto, že to je alebo nieje cool, ale preto, že je to windsurfing. Zatočiť tam kde treba v momente kedy treba a nie len tam kde chcem a kedy chcem.

Podmienky: Slalomový pretek, ktorým hodzinofka je, resp. by mala byť, by nemal význam v prípade, že by sme ho neabsolvovali v sklze. Preto sme sa rozhodli pre zakladné pravidlo, že štartovať je možné na čomkoľvek, čo nemá, resp. v priebehu preteku nebude mať stredovú plutvu. Ak máte raceboard, bic techno alebo windglider fajn, ale plutva musí počas preteku ostať na brehu. Chcete prehnať po vode svoj freeride, freestyle, slalomák alebo nedajbože formulu? Žiadny problém. Bez obmedzenia rozmerov a plochy plachty možete prísť na windsurfingovom plaváku podľa vašej chuti a schopností.

Veterný limit: po konzultácii s pretekármi sme sa rozhodli pre limit v rozpätí 7-15ms. Na štart pretekov bude potrebných minimálne 7ms a pokiaľ 10 minútový priemer na merači surfclubu neklesne pod 6ms pretek sa nebude prerušovat. V prípade, že klesne
pod limit 6ms do pol hodiny od štartu, pretek bude zrušený. V prípade, že sa tak stane neskôr, je možné vyhlásiť výsledky neoficiálneho „fun race-u.“

Trať: Klasická slalomová „osmička“ so štartom medzi otočnou bójou a motorovým člnom pred surfclubom Domaša. Druhá bója vo vzdialenosti 1km pred mládežníckou osadou na druhej strane Domaše. Na štartovej strane je možné oboplávať buď otočnú bóju alebo motorový čln rozhodcov, ktorý sa podľa potreby môže premiestňovať do návetria alebo závetria otočnej bóje. Rozhodcovia sa budú stále snažiť udržať bočný kurz medzi jednotlivými otočnými bójami tak, aby bol ľahko zvládnuteľný pre všetkých účastníkov.

Kedy, kde a za koľko: Vzhľadom na to, že vetru nerozkážeme, budeme musieť sa prispôsobiť počasiu a pokúsime sa pretek zorganizovať vrámci preteku slovenského pohára už tento víkend. V prípade neúspechu budeme hľadať vhodné podmienky vrámci nejakého iného preteku konaného na Domaši. Vo všobecnosti však hľadáme predpoveď so severným vetrom 7-15ms a o pokuse odjazdiť pretek budem informovať prostredníctvom stránok surfclubu Domaša. Pretek sa bude konať v Surfclube Domaša, kde máme vhodné zázemie, divácku zónu a technickú podporu na organizáciu takéhoto preteku. Ide o nultý ročník a preto sme zvolili adekvátne štartovné 0 €. Stačí sa zaregistrovať a hurá na kone.... a keď nemáte, tak utekajte.

Na záver: Prídťe sa pozrieť do Surfclubu na Domaši. Našim zámerom je začať s tradíciou, ktorá pritiahne na vodu a k „ľahko-vážnemu“ pretekaniu ďalších adeptov. Nieje doležité vyhrať ale zúčastniť sa. Dať aspoň kolečko, stretnúť sa, možno predať alebo kúpiť materiál, ktorý je potrebný alebo po zime zostal navyše. Ak nič iné aspoň uvidíte prečo je Domaša pýcha naša.

Patrik Pollak




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie



Príspevky: 2         Výpis:    


flyin_Slovak flyin_Slovak   19.05.2015 o 14:23
 
RE: HODZINOFKA - už tento víkend

V prvom plánovanom termíne sa pretek neodjazdil. O alternatívnom termíne sa budeme snažiť informovať v čo najväčšom predstihu. Samozrejme sa budeme snažit prispôsobiť prípadnej predpovedi a organizačnému zázemiu na Domaši.


Karol Karol   16.05.2015 o 20:06
 
RE: HODZINOFKA - už tento víkend

Dám si aj viachodinovku na Ružinej ak fúkne, ale držím palce nech vám to vyjde.


Facebook diskusia