PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Reportáž z Kalisz cup

» Návrat

Uverejnenil: 26.5.2015 15:18
Autor: Patrik Pollák, nick: flyin_Slovak 
Počet zobrazení: 1556

V dňoch od 22. do 24.5. sa na malom Jazierku pri najstaršom poľskom meste Kalisz konali preteky organizované miestnym klubom UJKS "Szturwal" Kalisz. Prvé z veľkých windsurfingových podujatí v poľskom kalendári zámerom ktorého je byť omnoho viac než len windsurfingovým pretekom. Organizátori podľa starej dobrej windsurfingovej tradície pripravili pretek, kde windsurfing je len polovicou programu a druhou je social event.

Napriek slabej veternej predpovedi na víkend sa odjazdilo 8 rozjázd. Verte či neverte zápolenie 84 windsurfistov a windsurgistiek sledovalo z brehu počas soboty 20 000 divákov. Všetko vďaka tomu, že súčasťou šou boli aj mnohé ďalšie atrakcie vo vzduchu, na zemi a na vode. Zábava neskončila jednotlivé dni ani po dojazdení rozjázd. Piknik, letecká show, koncerty, atrakcie pre deti. To všetko bolo samozrejme možné len s veľkou podporou mesta a sponzorov. Po preteku sa rozdali ceny v hodnote 5000 eur pre najlepších pretekárov.

Zo slovenskej skupiny 8 jazdcov si najlepšie počínala Karolína Beránková v kategórii dievčat bic techno do 15 rokov na treťom mieste. Martin Potucký na treťom mieste v triede raceboard. Marcel Čarný na druhom mieste v triede raceboard v kategórii Masters a víťazom rovnakej kategórie stal Karol Beránek. Všetci si domov odniesli hodnotné ceny a množstvo zážitkov a skúseností. Usmieval sa aj primátor mesta pri oficiálnom uzatváraní pretekov. Zdôvodnil to tým, že vie, že už za rok bude preteky v Kaliszi opäť otvárať a stretneme sa tam znova.

Stránka klubu: http://www.szturwal.pl
Foto galéria z preteku: https://www.flickr.com/photos/svk1/sets/72157650941517894

 
 
Video z preteku:
 

 

Patrik Pollák




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia