PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Race na Sĺňave

» Návrat

Uverejnenil: 28.11.2019 13:07
Autor: Oliver Pestún, nick: Olivet 
Počet zobrazení: 1766

Sĺňava, 27. november 2019 . Race : 100km , 02:58:78 hod., Isonic 111/ 8,5 Point ACK 3C, 7-11m/s JV. Jano mi volá vždy, ak chce vedieť či idem na vodu. Mám od neho neprijatý hovor a tak sadám za počítač a pozerám predpoveď. Nechápem, kde sa tam nabrala a lámem si hlavu ako sa dostať z práce. Na stole práve uspatý pes. A tak odoperujem a zariaďujem veci tak , aby som si mohol zajazdiť.

O jednej popoludní už stojím na sĺňavskej hrádzi a odhadujem čo treba pripraviť. Vietor je veselý a typický nárazovitý juhovýchod. Po dvadsiatich minútach s 8 a polkou mám chuť ísť dať menšiu plachtu, ale rozhodol som sa ešte chvíľu vydržať a dobre som urobil. Prvá hodinovka znamenala pre mňa osobách v kombinácii 111/8,5, odjazdených 35,11 km.

ruhá bola veľmi podobná a naháňame sa s Janom 34,59km. Západ slnka vždy z vetra odkrojí a potom pridá a tak tomu bolo aj teraz. Počítam. Ak by sa mi podarilo odjazdiť tretiu hodinu s priemerom niečo cez 30km/hod., tak by som dokázal dať 100km pod 3 hodiny, čo bolo pre mňa niečo nedosiahnuteľné.

Oblaky farby olova znižujú viditeľnosť skôr. Vo vode kmene stromov ticho čakajú. Mám dve možnosti, vybral som si druhú, pokračujem aj v tme. Náraz v plnej rýchlosti do kmeňa by mal fatálne následky. Jazdím po pamäti, ako smerové svetlá mi slúžia pouličné lampy v Ratnovciach a z druhej strany svetlo v oknách reštaurácie Rybárskeho dvora.

Dnes som nemal byť vôbec na vode a predsa som bol a posunul métu o kúsok ďalej. Venované dvom kamarátom Aďovi a Peťovi Gonzálesovi.

Oliver Pestún




Galéria k článku


Počet: 3  




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia