PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Lago, Sardínia, Cadiz, Costa Brava

» Návrat

Uverejnenil: 1.11.2023 21:12
Autor: Miloš Ceconík, nick: ceco 
Počet zobrazení: 1916

„Go west, stranger“ a cestopisné romány, napríklad Jack Kerouac, On the Road ma na záver leta veľmi ovplyvnili. S nimi viera, že v dôchodku treba športom, cestovaním a jasnou mysľou vytvárať duševné zdravie pre (neďalekú) seniorskú budúcnosť.

O ceste do Turecka na windsurfovú kliniku som písal nedávno, odvtedy som absolvoval cesty dve, obe spojené s akciami mojich windsurfových (presnejšie windsurfových, kajtsurfových a foilových) priateľov a obchodníkov. 

Do 21.9. je leto, že? I keď, vzhľadom na globálne oteplenie, bude leto dlhšie, že vraj.

Braňo organizuje Sardíniu. Už šesťkrát som sa tam takmer dostal, čo tak siedmy pokus? Predpoveď (vietor) však nie je priaznivá, windsurfista bez vetra nemôže byť a paddle board nemusím. Partička Čechov a Moravákov (JanP a Hroch) je však na Lago di Garda, Italy, to mám (takmer) na ceste a lokálne termické vetry (Peller, Ora) by mali v druhej dekáde septembra (ešte) fungovať. Aj fungovali – ubytovanie na parkovisku V Conca d’Oro pri Torbole, hore na severe Lago di Garda. Ja vo VW Crafter, JanP v Toyota HiAce a Hroch v luxusnom superobytňáku s prívesom na matroš.


Denný poplatok za parkovanie 18 EUR, záchod v reštike na plácku a voda v jazere a v sprche pri jazere. Garda je známa slabšími vetrami, tak wingfoilujem, wingy 5 a 7 Cabrinha Vision – foily 1500, 1100 a 900 rrd spirit, blaze a blast. Počas pobytu sa pridá Moravák Aleš s manželkou na prerobenom VAN-e, je z neho obytňák. JanP, Hroch sú windfoilisti. Aleš je poctivý windsurfista – slalomák. V deň ďalšej cesty sa presúvame k Malcesine na Bus Parking Place a jazdíme na ranný vietor. Nasúva sa oblačnosť a termika prestáva fungovať. Rozlúčka a každý sa dávame svojou cestou.


Obzriem Livorno, kúpim lodný lístok aj s kajutou, jedná sa o nočnú plavbu a potrebujem hlbokú očistu tela, v sprche sa bahním dvadsať minút. Zaľahnem a spinkám ako bábätko. Ráno odšoférujem pár kilometrov do Porto Pollo a s oznámením, „prinášam Vám vietor“,  fúzujem do družiny (medzinárodnej – SK,UKR,RUS).

Kde bývať – časť skupiny - je v campingu v domčekoch na kolieskach bez koliesok a časť na priváte vo vilke 30 min pešmo – štreku v pár dňoch zabsolvujem zo 15 krát. Ja objavím lepšie miesto – divočinu rovno pri vode – ukazuje sa však, že sa nejedná o divočinu -  že ubytká, ktoré tam parkujú, sú tam legálne, tajomstvo je ukryté v majiteľke pozemku (a jej netere), ktoré, pokiaľ si u nich kúpiš ovocie a zeleninu za 20 EUR, vydajú žltý lístoček s dátumom zo zemiakového razítka a to oprávňuje na pozemku zostať. Hľadajte bránu s vyrezaným nápisom (oceľová – rezanie plameňom) „KOROKORO“ a prísun vitamínov máte istý. Voda a vecko v miestnych reštauráciách, ktorých je hodně, hodně...

Doniesol som síce vietor ale slabý, takže žiaden windsurf, windfoil, iba wingfoilin‘, wingy 5 a 7 Cabrinha Vision – foily 1500, 1100 a 900 rrd spirit, blaze a blast. Ďalší z mojich dlhodobých liečebných cieľov splnený, každoročne aspoň jeden nový spot objavený.

A potom je to už taká klišé fráza – obrátený film.
 

Fotky:

https://photos.app.goo.gl/fc6m9ZGdUJAKYDSB8

Film:

Pokračovanie bude...

Miloš Ceconík




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie



Príspevky: 2         Výpis:    


Imrahil Imrahil   19.01.2024 o 22:23
 
RE: Lago, Sardínia, Cadiz, Costa Brava

Milos, pekne spracovany a inspirativny ws/foil-trip !
V Porto-Pollo sa aj mne pacilo, v zapadnej zatoke mas vacsinou wave a vo vychodnej zatoke relativ. flat. + pozicovna ws materialu.


Gonzales Gonzales   02.11.2023 o 07:22
 
RE: Lago, Sardínia, Cadiz, Costa Brava

Super Miloš len tak dalej.


Facebook diskusia