PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

» Návrat na prehľad tém

» Roman   
Roman
22.07.2013 14:16:39
Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

Davam do pozornosti nasledujuci obrazok, ktory ilustruje, ze aj svetova firma, akou je GAASTRA, robi chyby a podcenuje vysoke mechanicke namahanie kladky pri napinani plachty. Alebo, ako tvrdi jeden moj kamarat, je to zamer vyrobnych firiem a uplatnuje sa tu princip docasnej zivotnosti vyrobkov, aby bola zabezpecena vysoka obratkovost tovaru. Na obrazku je trubicka z 3-kladky starsej plachty Gaastra Matrix 7.0m. Na nej bola dalsia trubicka hrubsia a na nej 3 kladky. Trubicka na obrazku mala rozklepane konce nejakym lisom, aby kladky nezklzli prec.
1. trubicka je totalne poddimenzovana - velmi tenka stena
2. trubicka je vyrobena z plechoveho obdlzniku a zvar chyba - tam zacal koniec zivotnosti trubicky
Kamarat mi tam dal jednu poriadku nerezovu trubicku, navliekli sme kladky, nasadili na plachtu a zavarili zvarackou. Odteraz to vydrzi vsetko.

Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix  


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 6         Výpis:    
Roman Roman   25.07.2013 o 11:24
 
RE: Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

Ano, co sa tyka jazdnych vlastnosti Gaastra Matrix, nemam ziadne vyhrady. Splna presne to, na co je urcena - lahka plachta pre freeride, dostatocne vykonna, lahko vytahovatelna z vody...


Jégé Jégé   24.07.2013 o 22:32
 
RE: Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

K starším Gaastrám z výpredaja z Trenčína sa nevyjadrujem,ale občas sa preveziem na kamarátovej Gaastre Matrix 6.5 r.2012 . Keď sa jazdia 5-5.4 tak táto plachta dotiahnutá stále nie je veľká, keď sa jazdia plachty 7-8m ,táto plachta povolená im dokáže konkurovať takmer bez zmeny ťažiska, bez krútenia a bez priklincovania na hladinu. Toto všetko na plaváku Tabou 96l.Táto plachta myslím,že bola aj víťazná v testoch,vďaka zmene konštruktérov. Lepšiu plachtu som ešte nemal v rukách. Podobnú má aj Amigo a myslím že má podobné skúsenosti.Integrovaná kladka zatial slúži bez závad.


Karol Karol   24.07.2013 o 17:40
 
RE: Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

Matrixy ale asi dozrievajú ako víno , včera som sa s novou plachtou inej značky, ale tej istej plochy hnal v sklze za Jégém a jeho postaršou Gaastrou, nedal mi však žiadnu šancu


Roman Roman   24.07.2013 o 12:38
 
RE: Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

Moja Gaastra Matrix ma dobrych 6-7 rokov, takze uz ma narok ist do dochodku. Je to lahka freeride plachta tak asi aj preto mala velice lahku trojkladku. Mam este 2 male Gaastra plachty 4,7 a 5,0m a tie maju dobre jazdne vlastnosti. Len este u nich musim tu kladku skontrolovat.


Jégé Jégé   23.07.2013 o 22:34
 
RE: Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

Z ktorého roku je tá plachta?


Karol Karol   23.07.2013 o 21:18
 
RE: Zničená kladka na plachte GAASTRA Matrix

Než som zistil, kto robí najlepšie plachty na windsurfing , tiež som mal dve Gaastry. Never more.


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou