PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - ''Zivotnost'' plachty

» Návrat na prehľad tém

» bronek   
bronek
20.09.2014 13:15:55
''Zivotnost'' plachty

Tento rok som na Karpathose znicil dve plachty. Jedna bola asi 8 rocna Neilpryde Alpha 5.8. Nepresivana, lacna ale zazila som mnou uz toho naozaj vela. Asi tisic katapultov pri uceni. Takze ma ani moc nemrzelo ze odisla, mala na to narok.

Co vsak bolo horsie tak sa mi podarilo otvorit okno na Ezzy Tiger 4.2. Ta plachta ma za sebou dva vyjazdy na Karpathos. Dvojrocna plachta 2x2 tyzdne na Karpathose, z toho jazdena maximalne 8-10 hodin. Po navrate z grecka som ju poslal do Ostravy na opravu. Uz ju mam doma opravenu a spolu s nou mi pan poslal nazad aj super kozmicky material (x-ply ci kieho frasa) co zvysil z originalnej plachty. Na niektorych miestach sa neda ani ohnut. Lame sa ako DRU tycinky.

Pre istotu som vyskusal ako sa sprava material na tej znicenej Neilpryde plachte. Napriek tomu ze ma 8 rokov, lezala tyzdne na slnku tak sa mi ju nepodarilo zlomit. Ezzy Tiger je super plachta, lahka, vyborne sa trimuje ale odolnou by som ju nenazval.
PS : Viem ze kazdy vyrobca neodporuca nechat plachtu na slnku, ale ostatnym znackam co mam to nerobilo az taky problem.


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 8         Výpis:    
robiak robiak   06.10.2014 o 07:44
 
RE: ''''Zivotnost'''' plachty

PRESTAVKA-priestor pre reklamu-uz nemusite posielat opravovat plachty do zahranicia,uz sa opravuju aj na Slovensku.0903 394 465-robertivanic8@gmail.com


S.K. S.K.   04.10.2014 o 05:34
 
RE: ''''''''''''''''Zivotnost'''''''''''''''' plachty

Bronek, považujem za slušné a korektné, aby si tu teraz verejne pravdivo popísal, ako si tú plachtu roztrhol.
To, že tu verejne nakydáš na nejakú konkrétnu značku (v tomto prípade Ezzy) a potom pošleš fotku a vysvetlenie, ktoré je v rozpore s tvrdeniami pri založení témy, len mne privátne mailom, nepovažujem voči ostatným za férové. Čakal som, že to tu uvedieš na pravdivú mieru sám, ale po skoro 2 týždňoch mám pocit, že si možno trochu pozabudol.
Na tej fotke, čo si poslal mne, je vidieť, že plachta je roztrhnutá násilím, cez viacero jej častí. Tu sa nejedná o chybný kus alebo zlý materiál, ale o násilne roztrhnutú plachtu, čo nakoniec vyplýva aj z tvojho popisu situácie, opäť poslaného len mne.
Som presvedčený, že výrobca si dáva veľkú námahu vyrábať jedny z najkvalitnejších plachiet vôbec, slovenského dealera poznám osobne ako veľmi seriózneho, nepovažujem za férové ich a ich prácu tu takto verejne znevažovať.
Pozn. Toto je môj doteraz určite najostrejší príspevok, ale som presvedčený, že táto rubrika má slúžiť na vzájomné rady a tipy, a aj na oprávnenú kritiku a upozornenia na slabé miesta. V tomto prípade mám však jednoznačný pocit, že sa jedná o niečo iné, skôr mi to príde ako objednaný príspevok od konkurencie. Alebo možno len frustrácia z roztrhnutej plachty.. to už posúď prosím sám. Ale tvrdenia o zlom materiály u Ezzy plachty a jej nízkej životnosti sú nepravdivé.


S.K. S.K.   22.09.2014 o 19:43
 
RE: ''''''''Zivotnost'''''''' plachty

Bronek, skús nám prosím popísať, ako si ''''otvoril to okno''''.. chápem tým, že sa v nejakej chvíli za nejakých konkrétnych okolností dovtedy nepoškodená plachta zrazu roztrhla, správne? Ďakujem.
Áno, fotku som dostal, na jej základe to budí dojem, že niekto alebo niečo mimoriadne silno preletelo plachtou. Fotka môže mýliť, ale to čo na nej vidím nevykazuje spomínané znaky popisované pri založení témy.
Môžem sem tú fotku pridať (bez tvojho súhlasu by som to nerád spravil)? Možno iní na nej niečo identifikujú. čo mne uniká, ale mne sa zdá, že to bolo nejaké mimoriadne násilie spáchané na plachte. Hodnotím len na základe vlastných skúseností.


bronek bronek   22.09.2014 o 19:42
 
RE: ''''Zivotnost'''' plachty

mario- vadny kus by som povedal keby sa to roztrhlo niekde vo svikoch alebo popri okraji. Ale toto je cez stred a vravim, ked ten doposial neporuseny material zohnem a stlacim tak sa zlomi.
S.K.- mat tvojich 100kg tak som happy :-)))) poslal som ti foto tej plachty


mario mario   22.09.2014 o 10:56
 
RE: ''''Zivotnost'''' plachty

Tiez sa priklanam k vadnemu kusu. Nejaky ''odrb'' alebo naozaj vada z vyroby, ktovie co s tym na Sri Lanke porobili. Ja mam rocniky 2012, jednu aj starsiu a ziadny problem.


S.K. S.K.   21.09.2014 o 21:29
 
RE: ''''Zivotnost'''' plachty

Ahoj Bronek,
či už máš alebo nemáš doklad, to neviem vyriešiť.
Ale stojím za tým, že žiadna Ezzy plachta sa po 2 rokoch nemôže rozpadnúť tak ako popisuješ.
A už vôbec nie ak si ju jazdil max. 8-10 hodín. Takáto plachta ešte musí za normálnych podmienok vyzerať ako nová. Bez ohľadu na lokalitu. Moje Ezzy Tiger používam výrazne intenzívnejšie, ale nič podobné, čo by sa aspoň trochu čo len blížilo tvojmu popisu, som nezaznamenal. X-Ply, ktorý používa aj Ezzy, je z najkvalitnejších materiálov.
Okrem už spomínanej požičovne na Fuerte, dlhé roky ich má napr. aj Reiner na Rhodose v požičovni čo sa volá Meltemi Power (pritom dosky má JP a RRD), spomínam len tie, ktoré osobne poznám a mal som ich plachty, pričom obaja držia plachty min. 2 sezóny, Reiner dokonca celú sezónu natrimované! A na Fuerte je sezóna celý rok.. okrem mojich vlastných plachiet som ich videl a mal tiež osobne požičané, teraz na jar som mal napr. na Fuerte 3 týždne požičané 2- a 3-ročné Tigers, boli v úplne top stave, ešte sa chalani smiali, keď ma videli s mojimi 100kg plachtu max zaťažiť, že musí explodovať.. ale neexplodovala, ani nepovolila.. ako nad tým viac rozmýšľam, stále viac som presvedčený, že u tvojej plachty sa muselo stať niečo iné. Možno skladovanie?
Inak na Fuerte alebo na Rhodose nesvieti slnko menej než na Karpathose To, že niekoho občas operie vo vlnách, neznamená, že plachta je menej vystavená slnku


bronek bronek   21.09.2014 o 12:11
 
RE: ''''Zivotnost'''' plachty

Reklamovat? Obchodny zakonik hovori o zarucnej dobe 24 mesiacov. Po uplynuti 6 mesiacov uz musi predavajuci dokazat ze to nepouzival v rozpore so zarucnymi podmienkami. Takze reklamovanie nevidim realne. Doklad z pokladne od nej nemam. Proste na jar prides na Kralovu ked je pradvadzacia akcia, vyberies hotovost z vacku a zoberies plachtu.

Odolne su mozno v tom smere, ze ked je ta plachta O,K tak ta zmelu tri styri desat vln v priboji a plachta prezije. Fotky sa sem pridavat lahko nedaju. Plachtu mam odfotenu ako bola poskodena a da sa spravit propagacne video o tom materiali co z nej ostal. Puka ako bublinkova folia s ktorou sme sa hravali ako deti.


S.K. S.K.   21.09.2014 o 05:41
 
RE: ''''Zivotnost'''' plachty

Choď to reklamovať! To musel byť nejaký vadný kus. To čo popisuješ určite nezodpovedá stavu, ako sa Ezzy plachty správajú, ja osobne s nimi mám dosť vlastných skúseností za posledné 3-4 roky, konkrétne Tiger mám kompletný set od 4,2 až po 6,9, sú skutočne veľmi odolné, podobnú skúsenosť, ako popisuješ, som nikdy nemal, ani som nikoho nepočul doteraz sa na Ezzy sťažovať, práve naopak, mnohí kvalitní rideri, čo si kupujú equipment sami, volia do ťažkých podmienok Ezzy. Práve kvôli tomu ich má napr. aj kamarát v požičovni na Fuerte sever (=wave), napr. tam moc NP na vode ani nevidíš. NP robia tiež veľmi dobré plachty (jazdil som ich viac ako 10r.), ale z pohľadu odolnosti sa na Ezzy skoro nič nechytá, pritom sú ľahké. X-Ply materiál je výrazne drahší ako obyčajný monofilm.
Neil Pryde má niektoré modely tiež podobne odolné, ale len tie 2, ktoré sú tiež celé z x-ply materálu, u väčšiny modelov to NP používa len do najviac namáhaných zón a nie na celú plachtu.


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou