PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Diskusia - WINDSURF - Oprava dosky

» Návrat na prehľad tém

» Pedro35   
Pedro35
06.08.2017 8:36:54
Oprava dosky

Opravoval som špičku dosky epoxidom a sklenenou tkaninou 50g/m2, následne vybrúsil brúsnym papierom postupne až po zrnitosť 600 (ten za mokra). Po nástreku plniča sa mi objavili dierky - viď obr. Kde som spravil chybu, ako to odstránim? Dá sa tomu predísť?

Oprava dosky  


» Pridaj príspevok k téme

Príspevky: 4         Výpis:    
Pedro35 Pedro35   18.08.2017 o 14:33
 
RE: Oprava dosky

Väčšinou dávam 4-5 vrstiev 50gr/m2 sklenenej tkaniny s krížovým prekladom, aby nebola bublinka cez všetky vrstvy. Takto by mala byť bublinka len v jednej vrstve - aspoň sa tak domnievam. V každom prípade ďakujem za radu ohľadom vákuovania, možno to niekedy skúsim na rovnejšej ploche. Zatiaľ riešenie s tmelom a dobrúsením sa zdá byť pre moje účely postačujúce.


Branco Branco   14.08.2017 o 20:33
 
RE: Oprava dosky

Len je otazne, ci je to OK, takto vytmelene dierky, lebo to moze byt na ukor pevnosti a tesnosti. Totizto tie dierky mohli vzniknut z dvovodu slabo nasytenej tkaniny, ked si postupne prebrusoval tvoj vytvorený ''kompozit'' - laminat.
Tak ze, ak si pouzil klasicky EPOXYD 1200, ten ma celkom dlhy cas tuhnutia, a ak ho pri aplikovani zahrejes fenom, ostane tekutejsi, a lepsie prenikne medzi sklene vlakna tkaniny. Toto je ten jednoduchsi postup.
Da sa spravit aj provizorny vakuovy system, ze po zalaminovani spicky surfu na tuto nasadis pevnejsi igelitovy sacok, ktory vyduchotesne prilepis nejakou paskou (na drsnom povrchu to moze byt trochu problem, ale da sa aj to vyriesit) a potom zase spravis technicky otvor v sacku pre napojenie vysavaca - opat to len nejako tesne prilepit paskou. Samozrejme v takej pozicii, aby nebola hadica vysavaca v konflikte s opravovanym miestom a teda aby po nastartovani vysavaca doslo k vytiahnutiu vyduchu a zlisovaniu vyrobeneho kompozitu - laminatu. Pocas vysavania to treba este co najviac uhladit.


Pedro35 Pedro35   09.08.2017 o 12:06
 
RE: Oprava dosky

dík, zabralo, po vytmelení ako víno


robiak robiak   06.08.2017 o 08:52
 
RE: Oprava dosky

to je uz taka praca,dokola tmelit brusit tmelit brusit dokola


 
 

Pridaj diskusný príspevok k téme


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.




» Pridaj diskusný príspevok k téme s prílohou