PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Novembrový Sukošan

» Návrat

Uverejnenil: 22.11.2019 10:00
Autor: Oliver Pestún, nick: Olivet 
Počet zobrazení: 1308

V poslednej chvíli som pred sebou zaregistroval zhruba polovicu roztrhnutej pneumatiky z kamióna, ktorá si len tak leží v tme a pravom diaľničnom pruhu. Inštinktívne som strhol doľava, ale pravá strana podvozku si ju užila. Mal som obrovské šťastie, že v ľavom pruhu vedľa mňa nebol nikto. Doma zisťujem, že mám prerazenú nádržku s močovinou a jediné čo ma trápi, ako sa ja vo štvrtok vyberiem do Chorvátska.

Je pondelok. Predpoveď sa neustále mení, ale moja chuť ísť za slnkom, morom a teplom nie. Od toho sú nakoniec kamaráti , aby pomohli a tak ma Zajo prišiel zobrať až domov a Robiaka tiež, aj keď ten nemá prerazené nič. Čím bližšie sme k pobrežiu, tým sme spokojnejší s rozhodnutím vyštartovať.

Piatok je v predpovedi istý a ak sa podarí niečo odjazdiť v sobotu a nedeľu, budeme brať ako bonus. O ôsmej ráno už fučí okolo 8m/s, vychádzam na more s 90 xfire a 6,4. Môj cieľ je dostať sa na druhú stranu biogradského kanála a skúsiť na trochu rovnej vode rýchlostnú jazdu . Po hodine sa vraciam naspäť, idem pozrieť do zátoky Maroša s Janom či už vstali. Zdravíme sa a prajeme si dobrý vietor. Druhú hodinu skúšam, koľko sa dá najazdiť za hodinu na rozbúrenom mori, lebo už rozbúrené je.

Moja tvrdohlavosť ma samozrejme vytrestala, pretože vrátiť sa naspäť bolo pri 17m/s so 6,4 vysilujúce. Najbližšiu hodinu prezliekame plachty ako nevesty svadobné šaty ako by Peťo Gonzáles povedal a rovnako by musel skonštatovať, že to má hliadzu. Ustálili sme sa na najmenších plachtách a plavákoch až do večera. Skúšam večerno – nočné surfovanie, ktorého čaro spočíva v tom, že prestávajú pracovať oči a zapína sa centrum pre rovnováhu. Reakcie sú síce pomalšie, ale odpadáva veľa rušivých podnetov.

Moje zaspávanie za stolom v reštaurácii pri večeri svedčí o náročnosti dňa. Druhý deň bol úplne oddychový, aj keď jugo sa začalo pretláčať už na obed. Aj som sa obliekol do neoprénu, ale zbytočne. Večer lepím dosku, varím večeru a diskutujeme . V noci jugo nezaháľalo a na ráno sme mali pripravené vlny. Do akej výbavy ísť sme uvažovať nemuseli. 3,9 na spodnom oku dotiahnutá a 85l. Od 7:00 do 14:30 v 18m/s , aj preto som celú cestu domov predriemal na zadnom sedadle. Vivat Sukošan.

Oliver Pestún




Galéria k článku


Počet: 8  








 

Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie



Príspevky: 2         Výpis:    


Martin4 Martin4   22.11.2019 o 14:15
 
RE: Novembrový Sukošan

Suhlasím, výborné čítanie, ako by som bol tam aj ja...


Lubeno Lubeno   22.11.2019 o 11:06
 
RE: Novembrový Sukošan

Závidím, bolo asi perfektne, Oliver, nie len jazdenie, ale aj písanie ti ide, dobre sa to číta, s ľahkosťou a humorom


Facebook diskusia