PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Univerzálna doska na foiling

» Návrat

Uverejnenil: 26.8.2020 9:18
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: RRD
Počet zobrazení: 1537

Posledné roky sa foiling na krídlach rozvinul do takmer samostatnej disciplíny. Aj veľa surfistov ho zaraďuje do svojho programu, hlavne v slabších vetroch. Pre tých, ktorí hľadajú univerzálnu dosku na windfoiling (s windsurfovou plachtou), ale umožňujúcu plnohodnotne vyskúšať aj SUP-foiling a tiež nový Wing-foiling, je tu veľmi zaujímavá RRD POCKET ROCKET.

Jedná sa o mimoriadne kompaktnú dosku, ktorá odráža posledné poznatky o potrebách pre foiling.

Nová veľkosť Pocket Rocket 200 (200x80cm, 140 litrov) robí tento šport ešte dostupnejším, špeciálne pre ťažších jazdcov a/alebo tých, čo s foilingom ešte len začínajú.
Pre ľahších a/alebo už pokročilejších foilistov je tu jej menšia sestra Pocket Rocket 180 (180x76cm, 120 litrov). 

Dosky sa ideálne hodia aj pre jazdu bez pútiek a bez trapézu, čo najmä v slabších vetroch je veľmi prima. Pre skúsených windsurfistov, najmä pre tých, čo začínali už dávnejšie na vtedy bežných doskách cez 3 metre, je toto skok do úplne iného rozmeru a pocitu. Nutné však podotknúť, že uchvacujúcim smerom. Navyše, vďaka svojej kompaktnosti je však doska nielen dobre transportovateľná, ale je práve skvelá na windfoiling, ide z vody rýchlejšie hore a ľahšie a dlhšie sa vie udržať v režime sklzu na krídle. Vďaka dostatočnej šírke a výtlaku poskytuje dostatok stability aj pri vyťahovaní plachty z vody, čo môžu oceniť práve menej pokročilí jazdci.
 

Dosky majú viacero príjemných vychytáviek, napr. madlo na palube aj na dne na jednoduchšie nosenie do vody a z vody, špeciálne vytvarovanú konkávnu palubu pre komfortný a intuitívny postoj aj bez pútiek, na dne zase pridaný “kicker” pre rýchlejšie vytiahnutie sa na krídlo. Za zmienku stoja aj špeciálne hrany, ktoré tlmia “touch down-y”, kto už začal s foilingom, tak vie oceniť :-).

Dosky majú samozrejme pevný foilbox a tiež 2x US box, čo podčiarkuje ich univerzálnosť. Použiť ich možno s viacerými typmi krídiel, napr. s niektorými z univerzálnych RRD setov, ktoré sú veľmi pohodové a vhodné aj pre začínajúcich foilistov.

V ponuke sú 2 konštrukcie, štandardná E-TECH, ako aj odľahčená LTD. Obe majú palubu potiahnutú EVA penou, čo je naozaj príjemné.

Viac informácií a tipov, ako aj najlepšiu ponuku, Vám vedia poskytnúť chalani z Board Academy a Corner shopu (obchod@boardacademy.sk).

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia