PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Ako na power jibe?

» Návrat

Uverejnenil: 3.1.2022 11:10
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: YouTube
Počet zobrazení: 2382

Na začiatok roka 2022 ti prinášame recenziu power jibov od Nico Priena, ktorý nám poradí tipy a triky ako ustáť power jibe, nestratiť rýchlosť a vyzerať pri jibe najlepšie :) Jeho rady nájdeš vo videu nižšie...






 
  • Pokrč kolená a zohni chrbát viac k plachte.
  • Netlač na záveternú hranu dosky až tak silno, radšej to rob pomaly a postupne, aby si nestratil rýchlosť. Najprv vyber nohu z pútka a počkaj sekundu, dve až potom ju daj na záveternú hranu dosky - pred zadné pútko a začni prenášať váhu.
  • Potom čo vyberieš zadnú nohu z pútka, tak pomaly ramená natoč v smere do oblúka, to ti natočí aj plachtu správnym smerom
  • Načasuj si výmenu nôh tak, aby si išiel po vlne a nie pred ňou. Tým sa ti doska nezaborí do vlny. 
  • Najprv vymeň pozíciu nôh až potom rúk. Keď vymeníš najprv ruky, tak stratíš veľa rýchlosti a bude tvoj oblúk veľmi ostrý. 
  • Snaž sa stáť a mať váhu viac smerom k strednej časti dosky.
  • Nohami a kolenami absorbuj akékoľvek nárazy do vĺn - tým sa doska nebude spomaľovať.

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie



Príspevky: 2         Výpis:    


Rudla Rudla   17.01.2022 o 17:07
 
RE: Ako na power jibe?

a najdôležitejšia vec, musíš mať správne narigovanú plachtu, dostatočne napnutú na sťažni radšej viac ako menej, aby dobre vypustila prebytočný vietor. Preplachtený sa to učiť nedá, to zvláda až vyšší level.


Rudla Rudla   17.01.2022 o 17:03
 
RE: Ako na power jibe?

+ pred vybratím z pútka kolená poriadne pokrč, radšej viac ako menej a pokrčené sú celý čas až do prehodenia plachty + kolená smerujú k sebe ako na lyžiach, získaš väčšiu kontrolu + zadná noha po vybratí z putka nejde úplne na záveterný kraj dosky, to len vtedy ak máš radikálnu dosku a chceš radikálnu zákrutu, musíš si nájsť tú správnu polohu skúšaním čo tvoja doska potrebuje, začni položením nohy na stred dosky a postupne v prípade potreby umiestnenie posúvaj k okraju + rozloženie hmotnosti, priveľa váhy na zadnej nohe je výpadok rýchlosti, pokyn "ideš za plachtou" znamená o.i. že váha sa presúva na prednú nohu + prehadzovanie plachty treba urobiť najrýchlejšie ako sa dá + dobrý tréning prehadzovania je plážový štart robiť clew first (plachtu držíš rahnom dopredu) a po rozbehnutí sa prehadzuješ. Je to také jednoduché, šikovnejší samoukovia sme to vládli za menej ako 10rokov pokusov a omylov:grinning::grinning:


Facebook diskusia