PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Test: Switchblade 2022

» Návrat

Uverejnenil: 11.5.2022 10:00
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: iksurfmag
Počet zobrazení: 1100

V roku 2006 bol uvedený na trh prvý Cabrinha Switchblade. Po 16 rokoch pokroku, výskumu a vývoja bol vydaný 2022 model Switchblade. Tento drak pomohol jazdcom dosiahnuť svetové rekordy, majstrovstvá sveta a posunúť hranice tohto športu. Napríklad v roku 2017 Nick Jacobsen skočil z 210 metrovej výšky z Burj al-Arab v Dubaji práve na Switchblade.

Pre Switchblade 2022 Cabrinha urobil dve hlavné zmeny draka: prvá predstavuje nové keramické kladky vyrobené zo zirkónu, tvrdého materiálu, ktorý sa používa aj pri obnove zubov! Vráťme sa však k kitingu, nové kladky sú oveľa odolnejšie voči nárazom a opotrebovaniu.
Po druhé, kladky boli kompletne prerobené. Nová konfigurácia dáva kite celkovo väčšiu rovnováhu a ponúka rýchlejšie otáčanie a ľahší tlak na bare. Cabrinha implementoval túto zmenu, aby otvoril kite pre ešte viac jazdcov. To však neprináša žiadnu stratu výkonu; naopak má dobrý ťah za každých podmienok.

Konštrukcia draka je na rovnakom excelentnom štandarde, akým je Cabrinha preslávená už roky. Dacron použitý v prednej hrane je exkluzívny pre Cabrinha a má vysoký počet závitov, ktorý pomáha predĺžiť životnosť drakov. Medzi ďalšie vlastnosti odolnosti patrí odolná konštrukcia švov a Nano Ripstop Canopy.
2022 Switchblade je k dispozícii v štyroch farebných prevedeniach, rovnako ako všetky ostatné draky v ich zostave. Rozsah veľkostí je veľmi rozsiahly, so všetkými veľkosťami, ktoré by ste mohli potrebovať na dokončenie trikov.
Veľkosti: 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 14
 

Vo vzduchu

Vytiahnuť draka na vodu bol ako výbuch! Keďže som predtým jazdil na 2021 Switchblade, vedel som, že tento kite bol vyrobený pre freeride a veľký výkon. 2022 Switchblade vylepšuje už tak šialený čas visu a obrovské vylepšenia, ktoré ponúkali predchádzajúce verzie.
Tenké uzdy umožňujú šialené rýchle slučky s malým polomerom otáčania. Exo-skelet s 5 vzperami zadrží tieto poryvy a potom sa uvoľní, keď draka pošlete až na 12 a prikryjete ho. Keď sa kite dostane do vzduchu, drží vás tam hore na veky. Na koncoch krídel sú dva spojovacie body: "A a B", ktoré drasticky menia pocit draka. Ak použijete nastavenie „A“, tlak baru je výrazne nižší.
Jednou z kľúčových vecí u drakov v súčasnosti sú ich vylepšené bezpečnostné prvky. Rovnako ako u všetkých ich drakov, aj Cabrinha implementoval bezpečnostný systém 1X do 2022 Switchblade. Všetci jazdci chcú spoľahlivý bezpečnostný systém. Zo skúsenosti vám môžem povedať, že tento systém funguje dobre! Keď je poistka stiahnutá, všetka sila vyjde z kajtu na šnúru s vlajkou.

Pre takého agresívneho draka letí Switchblade proti vetru. Profil draka to uľahčuje tým, že má jedinečné umiestnenie panelov, čo pomáha podporovať čisté prúdenie vzduchu. Opätovné spustenie 5-vzperového draka môže byť niekedy ťažké, ale zistil som, že 02 Switchblade sa ľahko dvíha z vody. Zahnuté konce zadného krídla to umožňujú. 
 

Celkovo

Cabrinha tento rok trafila do čierneho so svojou kolekciou 02 a nový Switchblade nie je výnimkou. Model Switchblade, ktorý je už teraz špičkovým modelom v zostave, má niekoľko menších, ale dôležitých vylepšení, konkrétne na uzde a kladkách. Môžu vyzerať malé, ale robia draka dostupnejším bez toho, aby to ohrozilo špičkový výkon. Kite zvyšuje vysoko a má mimo tohto sveta hangtime. Čo viac si priať od 5-vzperového big air stroja?!

Všetky modely Cabrinha 2022 si môžete kúpiť aj u nášho partnera SurfStar.sk. Link tu >>

 
 
 
 


 

Martin Madara




Galéria k článku


Počet: 9  










Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia