PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Testovačka foilov od Miloša

» Návrat

Uverejnenil: 16.5.2022 8:53
Autor: Miloš Ceconík, nick: ceco 
Počet zobrazení: 1302

Testovačka foilov - tentokrát foilov pre windsurf. Prvý foil Glide wind od neilpryde má veľkú prednú lopatu - 1850, v označení od neilpryde - glide wind 19 - používam ho ako prostriedok do slabých vetrov a naozaj tak funguje. Pri 12-tich uzloch vetra sa vznesieš s 5.7 plachtou a levituješ a medituješ v rýchlosti okololo 21 km/h - viac ako 23 km/h nedáš, aj keby si sa rozkrájal.

Ak vieš windsurfovať, polety zvládaš už v druhej hodine učenia. Použi dosku foil aproved okolo 115 litrov, aby si aplikoval výtlačnú plavbu, keď fúka ešte menej.

Druhý foil je už vážna vec! Flight SLR od Neilpryde -čo hovorí výrobca:
"Most competitive Slalom & Speed Foil on the market. Ultra streamlined connections. Unique front wing connection with a four - bolt system. Best water flow on the market. Minimized amount of drag. Tapered recess in fuselage guarantees tightest mast-fuselage connection. Stiffest carbon mast."
Teda tuhý, rýchly, najlepší 🙂

Testol som, funguje, zatiaľ som dal okolo 33 km/h max speed ale bude to lepšie. Reakcie musia byť oveľa precíznejšie ako v prípade veľkej prednej lopaty, neodpúšťa zaváhania, chce plné sústredenie a odmenou ti je podstatne vyššia rýchlosť letu. Stále však platí, že je to viac na slabší vietor, v silnejšom vetre sa vraciam ku kvalitnej fine. Windfoiling nie je náhrada windsurfingu, ale jeho nadstavba, aspoň v mojom ponímaní. Doska: JP-Australia Slalom 71 (111 litrov), foil aproved. Plachta Neilpryde Race EVO XII 5.8. Prvý deň v Pavlov, ČR - foil Flight SLR 80, druhý deň (ej to bola ťažká noc!) labužníčenie s GlideWind 19. Kvalitný zážitok.

A to bolo všetko, čo som chcel povedať...

Ďalšia testovačka v utorok 17.5.2022 Dunaj, Šamorín

Miloš Ceconík




Galéria k článku


Počet: 6  







Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia