PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Kráľová - jazda v búrke

» Návrat

Uverejnenil: 12.2.2020 7:50
Autor: Oliver Pestún, nick: Olivet 
Počet zobrazení: 2238

Vynášam cez hrádzu k vode plavák a obrovský mesiac nad vodou pozerá. Vietor JZ cez 10m/s. Plachtu neriešim, mám len jednu, 6,4. Juhozápad som ešte na Kráľovej nejazdil a z pletiva štartujem atypicky smerom na sever. Mierne stúpanie ma dostalo až ku ostrovu. Pri ostrove ma napadlo, že by som mohol dať najdlhší šlág, aký som tu kedy dal, až k hati.

Usmievam sa , slnko mi šteklí tvár a vietor besnie. Neviem prečo, v myšlienkach sa mi vynára deň, kedy som prvý krát išiel do sklzu na pár sekúnd. Práve ten pocit je návykový. Vtedy pár sekúnd, dnes minúty. A to 6 minút a 4 kilometre s rýchlostným priemerom 40km/hod. Občas ma vystrelí do vzduchu. Vietor sa stáča na západ a premýšľam, ak by som dokázal nastúpať nad ostrov , mohlo by to byť viac ako 4 kilometre.

Nenastúpal som, pretože vietor sa mierne stočil za tú chvíľu na SZ. A tak sa poslušne vraciam naspäť. Lenže to nebude také jednoduché. Výškovo som ďaleko od pletiva a vietor ohlásil silu cez 20 m/s. Z vrcholkov metrových valcov odfukuje čapice. Dostal som sa na úroveň pletiva a už len ležím vo vode a nechávam sa spláchnuť. 7mm neoprén a nepodcenenie podmienok mi zachránilo kožu. Dostať dosku s plachtou na breh cez tie skaly bol tiež pekný adrenalín. Až na pár podpisov na plachte v podobe preliačenín od skál , som sa dostal na breh bez ujmy.

Spokojný odchádzam pracovať. Oplatilo sa.

Oliver Pestún




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia