PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Môj osobný rekord!

» Návrat

Uverejnenil: 9.8.2022 11:03
Autor: Oliver Pestún, nick: Olivet 
Počet zobrazení: 1512

Viem len jedno, celý deň má byť vietor. Slnko zhasína po jednej hviezde na nebi, brieždi sa. Veľa sme s Leonom nenaspali, aj keď sme boli na Pletive už o deviatej , parkovalo tam asi osem rybárov, z druhej strany sme dopadli rovnako na Šavel bej. Posúvam sa smerom k elektrárni a zostávam parkovať na vykosenej rovnej ploche , vyťahujem spacáky a zakrývame sa hviezdami vedľa auta.

Kráľová , miesto bez mena, 6. august 2022

Horúcu kávu sŕkame na hrádzi a vítame vychádzajúce slnko, rovnako ono nás.
Ráno sa pripravujem na večer, rozhodol som sa zostať tam kde sme, rozložil som stan, pretože večer už nebude ani čas , ani síl.

7:25 opatrne po skalách vchádzam do vody, vietor sa okamžite zahryzol do plachty. Obliekol som si len neoprénové kraťasy a nátielník s vestou, určite sa zahrejem. Po prvom šlágu si precízne upravujem nastavenia rahna, úväzkov , jazdca , bude dlhý deň a pohodlie pri jazdení bude potrebné.
Po hodine ma pri halze posiela do vody a plachty trs vodnej trávy , zakopávam pritom pravou nohou o dosku dosť nešťastne , viem , že o chvíľu budem mať všetky prsty opuchnuté a bolestivé.

Na vode som zahliadol ďalšiu plachtu, hneď mi je veselšie a o chvíľu ďalšia. Radostný deň pre windsurfistov.
Obed odbijem omasteným chlebom s kyslou uhorkou a navliekam sa do neoprénu , je pol druhej a slnko spoza mrakov nie a nie vyhupnúť. Musím priznať, jazdí sa mi dobre, aj keď na chvíľu som musel vymeniť sedmičku plachtu za šestku , ale asi po dvoch hodinách som sa vrátil k sedmičke.

O piatej popoludní vietor chytá druhý dych a s ním aj ja . Voda sa akoby upokojila, vlnky sa tak nehádajú a aj vietor je ustálenejší. Len občas ma zasekne trs trávy, konárik , ale našťastie som netrafil nič väčšie a toho plávalo tesne pod hladinou celkom dosť.

Do západu slnka rotujem z jedného brehu na druhý. Z vody ma odprevádzajú tri čajky letiace proti neutíchajúcemu vetru. Cítim sa dobre, zhadzujem zo seba neoprén, rozkladám rýchlo plachty kým nepríde tma , hltám ešte jeden omastený chleba a súkam sa do spacáku. Stanom lomcuje severák až do rána, ale únava bola silnejšia.

Tento deň som spolu najazdil 348 km.

Mám rád windsurfing.
Venované Leonovi.

Oliver Pestún




Galéria k článku


Počet: 3  




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie



Príspevky: 1         Výpis:    


Roman Roman   09.08.2022 o 13:38
 
RE: Môj osobný rekord!

Super, gratulujeme! Ja na rozdiel od teba som trafil konár a skoro som si zlomil holennú kosť. Hútali sme hore nad tebou, prečo furt jazdíš veľké veci a nehráš sa na vode a už sme to pochopili. Ja som si pekne robil "wave riding", duck jibe a 33 skokov na ľavú nohu, kým ma konár zastavil. Za pomoc na brehu ďakujem Vierke, Adrián, Riki, Čildo a Geronimo :grin:


Facebook diskusia