PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

Novinka Cafe boards

» Návrat

Uverejnenil: 1.12.2022 8:55
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: Cafe Boards
Počet zobrazení: 2254

Nový startup z Českej republiky stavil na klasiku. Klasika je drevo a to je ich hlavný stavebný materiál pri výrobe vlastných paddleboardov a windsurf boardov. Za posledné roky vyhrali ocenenia na viacerých súťažiach. Prichádzadjú s nápadmi, ktoré ich posúvajú stále dopredu.

Príbeh značky nám porozpráva Martin z Cafe Boards:

Náš príbeh začína v roku 2016, keď Martin začal stavať prvý drevený dutý board. Ten pochádzal z vášne pre windsurfing a mala teda ísť o windsurfovú dosku. Bohužiaľ, ani 10 rokov skúseností s vývojom produktov a 5 rokov skúseností so spracovávaním dreva nestačilo a pokus zlyhal. Odvtedy sme strávili hodiny vývojom nových tvarov, technológie a prototypov. Po získaní viacerých know how sme nielen prešli z výroby windsurfov k paddleboardom, videli sme ale aj potenciál premeniť hobby na živobytie a rozhodli sme sa do toho ísť. 

Prvý funkčný Café board vznikol takmer tri roky po neúspešnom pokuse, a to v roku 2019. Išlo o allroundový model Latté a naplnil nás optimizmom do ďalšieho vývoja. Presunuli sme našu pozornosť na ďalší model Lungo. S týmto rýchlejším touringom sme vstúpili do sezóny 2020 a snažili sme sa získať viac spätnej väzby od paddleboardovej komunity tak, aby každá doska mohla byť lepšia ako to predchádzajúce. Zúčastnili sme sa nejakých akcií a pretekov a stretli sme pretekára (a teraz už aj kamaráta) Štefana. Hodiny diskusií, hodiny za počítačom, hodiny v dielni a viola, Doppio bolo na svete. Avšak, rovnako ako všetky, aj nás zasiahla pandémia covidu a bolo ťažšie náš nový závodný model prezentovať. Akonáhle to ale bolo možné, predstavili sme Doppio svetu a odvtedy záujem o naše boardy výrazne stúpa. Vytvorili sme aj podyhovanú verziu Doppia.

Po celú dobu našej cesty sme sa snažili získať čo najviac skúseností, toľko, aby sme boli schopní ponúknuť takmer neobmedzenú customizáciu našich boardov. Chceme vám priniesť potešenie z udržateľného a lokálneho produktu, ktorý bude vašim jedinečným a osobitým parťákom už od prvého kúska dreva.  

 

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie



Príspevky: 2         Výpis:    


Martin4 Martin4   08.12.2022 o 09:49
 
RE: Novinka Cafe boards

Ahoj Milos, nie to nie som ja ;)


ceco ceco   03.12.2022 o 07:23
 
RE: Novinka Cafe boards

Ahoj Martin, Ty si ten Martin z Cafe Boards? A už ten cafe board vyhral aj nejaké preteky?


Facebook diskusia