PRIHLÁSENIE NOVINKY E-SHOP

TEST: LOFTSAILS OXYGEN 2023

» Návrat

Uverejnenil: 8.9.2023 9:51
Autor: Martin Madara, nick: Martin4 
Zdroj: Windsurf Magazine
Počet zobrazení: 1088

Oxygen je plachta, ktorá má ťažisko nízko, vďaka čomu sa dá ľahko nasmerovať a je veľmi pohodlná na veľký rozsah vetra vo freeride segmente. Má mimoriadne voľný pohyb v preklápaní, táto plachta dobre reaguje na aktívneho jazdca v celej výške plachty.

Loftsails Oxygen, debutujúca v roku 2000, je späť v teste v roku 2023 a oproti predchádzajúcej sezóne zostáva nezmenená. Tento dizajn sa v predchádzajúcich testoch ukázal ako spoľahlivý a vysokovýkonný s extrémnym rozsahom vetra. Jednou z výnimočných vlastností tejto plachty je jej vyšší pomer strán, ktorý údajne poskytuje viac dopredu orientovaný pohon a ľahšiu a ľahšiu manipuláciu.

 



 
Lem plachty a jej konfigurácia bola prepracovaná tak, aby ponúkla pevnejšiu spodnú silu a vyšší rozsah reaktivity trimu. Oxygen sa mení zo 6 spír (7,3 a dole) na 7 spír (7,8 a viac).
Akonáhle je Oxygen nastrojená, vykazuje značnú krivku predného lemu, čo naznačuje, že sila bude v plachte sedieť nízko. S dvoma očkami pre zadný uchytenie na rahne sa dá plachta ľahko nastaviť. Ďalším komponentom, vďaka ktorému je nastavenie tejto plachty hračkou, je jej úplne otváracia spodná časť pri kĺbe, ktorá poskytuje extrémne jednoduchý prístup k predĺžováku a napínaniu. Vrch plachty má  dvojitý dacronový hlavový panel, ktorý zaisťuje, že plachta sa dá ľahko zvinúť a pri tom sa nepoškodí. Okrem dizajnových charakteristík je Oxygen dostupný aj v dvoch nápadných prevedeniach: exkluzívna zelená bi-ply alebo zosilnená oranžová HD verzia (testované tu) a vyrába sa v neuveriteľných desiatich veľkostiach od 4,6 do 9,5.
 


 

LOFTSAILS OXYGEN 7.0 HD 2023 TEST REVIEW

Cena: od 585 Eur

Testovaná veľkosť: 7.0m

Predný lem: 466 cm

Rahno: 206 cm

Spiry: 6

Sťažeň: Vision 430

Všetky veľkosti: 4.6, 5.3, 5.8, 6.3, 6.8, 7.0, 7.3, 7.8, 8.5, 9.5.
Linka na nákup: https://www.surf-star.com/online/obchod/855-LoftSails---Plachta-Oxygen-orange?lang=1

Martin Madara




Diskusia


Ak chceš pridať diskusný príspevok, musíš byť prihlásený.
» Prihlásenie


K správe neboli pridané zatiaľ žiadne diskusné príspevky.

Facebook diskusia